MH 5. Bocskai István Lövészdandár Könyvtára

könyvtár - hadtudomány - had- és helytörténet - kiállítások - előadások - műhelymunka

Az önkéntes tartalékos katonai szolgálat létrehozásának az volt a célja, hogy kiegészítsék, és olykor tehermentesítsék a hivatásos és szerződéses állományt, valamint rendkívüli állapot és megelőző védelmi helyzet esetén katonai szolgálatot teljesítsenek. 

A cél az, hogy a társadalom lássa és megbecsülje a katonák áldozatvállalását – mondta Takács Attila dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka szeptember 19-én, szerdán a nyíregyházi Jósa András Múzeumban tartott előadásában.

Közel húsz év után indul újra a tartalékos tisztképzés Magyarországon - jelentette be dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 2-án a fővárosban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti campusán.

A posztmodern hadviselés egyik jellemzője, hogy nem lehet előre megjósolni, hol és mikor kerül sor az erőszak alkalmazására állami vagy nem állami „szereplő” részéről – mondta Takács Attila dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság vezetője május 10-én, csütörtökön a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban tartott nemzetközi konferencián.