MH
Bocskai István
11. Páncélozott Hajdúdandár
Könyvtára

könyvtár - hadtudomány - had- és helytörténet - kiállítások - előadások - műhelymunka

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Könyvtára létrehozta és fenntartja a www.bocskaikonyvtar.nhely.hu annak érdekében, hogy információt szolgáltasson a programjairól, gyűjteményeiről és forrásairól, nyilvános interneten keresztül. A könyvtár weboldalainak és tartalmainak használatával Ön beleegyezik abba, hogy betartja az alábbi Általános Szerződési Feltételeket. Ezek a feltételek időről időre módosulhatnak, ezért javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizze azokat. A könyvtári weboldalak folyamatos használata a jelen Általános Szerződési Feltételekben bekövetkezett változások elfogadását jelzi.

Tulajdonosi jogok 

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Könyvtára kizárólag és kizárólagosan birtokolja a könyvtári weboldalakhoz tartozó összes jogot, címet és érdekeltséget, az összes tartalmat (tanulmányok, adatbázisok, fényképek, illusztrációk, grafikák, videók, másolatok stb.).  Tartalom használata a weboldalakonA Könyvtár arra ösztönzi a honlap használóit, hogy látogassák, olvassák, terjesszék a weboldalak anyagait, az alábbi irányelvek szerint: A weboldalakról letöltött anyagok csak személyes, oktatási, kulturális vagy kutatási célokra használhatók fel. Nem használhatók kereskedelmi célokra.

A honlapon megjelentetett tartalmak a következő Creativ Commons licence alatt állnak:

  • to Share - A mű szabadon másolható, terjeszthető, bemutatható és előadható.
  • to Remix - Származékos művek (feldolgozások) hozhatóak létre.
  • Attribution - Nevezd meg!: a szerző vagy a jogosult által meghatározott módon fel kell tüntetni a műhöz kapcsolódó információkat. (Szerző neve, mű címe).

Kérjük, ha a könyvtárunk honlapjáról származó anyagokat használ fel munkája, internetes publikációja során, nevezze meg a könyvtárat: MH Bocskai István Lövészdandár Könyvtáram www. bocskaikonyvtar.nethely.hu  Adatvédelmi irányelvekA NYPL webhelyeinek és szolgáltatásainak használatával Ön kijelenti, hogy elfogadja ezt az adatvédelmi irányelvet. Javasoljuk, hogy olvassa el az adatvédelmi irányelveket. Tisztelettel köszönjük szerzőinknek, hogy felajánlották publikációikat honlapunk számára, Minden esetben biztosítjuk a szerzői jogokat, és a megjelent műveket népszerűsítjük, hogy a legszélesebb közönség számára elérhetővé váljon. Ha úgy gondolja, hogy szerzői jogait megsértettük, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba. 

Vonatkozó jogszabályok

  • 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról
  • 2016. évi XCIII. törvény a szerzői jogok és a szerzői joghoz kapcsolódó jogok közös kezeléséről
  • 138/2014. (IV. 30.) Korm. rendelet az árva mű felhasználásának részletes szabályairól
  • 14/2011. (IV. 7.) NEFMI rendelet a nyilvános haszonkölcsönzésért a szerzőt megillető díj megállapításához és felosztásához szükséges adatokról, valamint az adatszolgáltatásra kötelezett nyilvános könyvtárakról
  • 158/2000. (IX. 13.) Korm. rendelet a reprográfiára szolgáló készülékek körének meghatározásáról
  • 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről

Korlátozott felelősség

A webhelyen keresztül történő anyagok vagy adatok letöltése, megszerzése saját felelősségére történik, a könyvtár nem vállal semmilyen felelősséget a számítógépe vagy a könyvtári weboldalak használatából eredő egyéb károkért. Továbbá nem vállalunk felelősséget a webhelyen publikált anyagok pontosságáért, megbízhatóságáért és jogszerűségéért.A weboldalak néhány oldala tartalmaz más weboldalakra mutató hivatkozásokat. A Könyvtár nem vizsgálta felül ezeket a weboldalakat, és nem felelős ezen webhelyek tartalmáért.