MH
Bocskai István
11. Páncélozott Hajdúdandár
Könyvtára

könyvtár - hadtudomány - had- és helytörténet - kiállítások - előadások - műhelymunka

Pályázati felhívás középiskolások részére, „Ballada2019” – irodalmi és illusztrációs pályázat
A pályázat meghirdetője: Szakmai Középiskolákért Kulturális Egyesület

 Pályázati felhívás

A Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület
IRODALMI ÉS ILLUSZTRÁCIÓS pályázatot hirdet

„Magyar népi balladák” címmel.

A pályázat megnevezése:

„Ballada2019” – irodalmi és illusztrációs pályázat középiskolás diákok részére

A pályázat meghirdetője: Szakmai Középiskolákért Kulturális Egyesület

Részvétel feltétele: 

A pályázaton részt vehet minden nappali oktatásban tanuló középiskolás diák.

A pályaművek beküldési határideje 2019. január 20.

A pályázat mellékleteként kérjük feltüntetni a beküldő nevét, iskolájának nevét és címét, felkészítő tanárát, valamint a beküldő elérhetőségét (lakcím, e-mail cím).

A beküldés kizárólag elektronikus úton történhet.

Ballada2019 – Irodalom

A magyar népköltészet kincseinek megismertetése, felkutatása céljából várnak a kiírók olyan megoldásokat, melyek ezen kincsek egy-egy a diákoknak tetsző történetét mutatják be. Pl. Helyi balladák versben történő feldolgozása, esszében történő bemutatása (Témajavaslatok: A mai diákok viszonyulása a balladákhoz, Egy adott ballada keletkezéstörténete, Balladagyűjtők bemutatása, stb.), illetve olyan egyéni alkotásokat, melyek ebben a műfajban készültek, és egy aktuális témát dolgoznak fel.

  • A pályázaton műfaji megkötés nincs.
  • A beküldött alkotás nem haladhatja meg az 1500 karaktert.
  • Az írásokat pdf formátumban, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kérjük, az e-mail tárgymezőjébe kérjük beírni, „Ballada2019 irodalom”.

Ballada2019 - illusztráció

A pályázat kiírói a magyar népköltészet kincseinek megismertetése, bemutatása céljából várnak olyan képi megoldásokat, melyek ezen kincsek egy-egy (a diákoknak tetsző) történetét mutatják be.

Amely lehet: rajz, grafika, festmény, posztertanulmány, mozgókép

  • A pályázaton technikai megkötés nincs (ceruza, szén, tus, pasztell, akvarell, tempera, montázs, szemléltető tábla stb.).
  • Egy pályázó legfeljebb két munkával indulhat.
  • A képeket külön elektronikus (scannelt vagy megfelelő minőségben lefotózott) formában (jpg,tif), e-mailben kérjük beküldeni.
  • A kézzel készített (minimum 50 x 70 cm-es /színes karton méret/ de maximum A2-es méretű /műszaki rajzlap/) posztertanulmány fényképzett változatát jpg-ben, a digitálisan készítettet pedig pdf kiterjesztésben kérjük. Az alkotásnak alkalmasnak kell lennie illusztrációként nyomtatott formában való megjelenítésre (minimum 300 dpi felbontás). Tömörített képfájl esetén a lehető legjobb minőségű formátumot kérjük választani.
  • A technikailag nem megfelelő minőségű képfájlokat a zsűri a pályázatról kizárhatja.
  • Az illusztrációkat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kérjük eljuttatni, az e-mail tárgymezőjébe kérjük beírni, „Ballada2019 illusztráció”.

A Pályázat díjazása

A pályaműveket szakemberekből álló zsűri bírálja. A pályázaton részt vevő minden diák oklevelet kap. A legjobb alkotásokat küldő fiatalok könyvjutalomban részesülnek. A győzteseket e-mailben értesítjük. A beküldők névsorát, és a zsűri döntése alapján a kiemelkedő alkotásokat www.szake.suli.hu  és facebook oldalonunkon tesszük közzé.

Az első három helyezett díjátadására a Szake országos közismereti vetélkedőjén kerül sor, ahol a pályaművek kiállításra kerülnek. Időpontja és helyszíne:2019. március 9. Budapest, Stefánia Palota / HM Bessenyei György Kulturális és Üdültetési Közhasznú Nonprofit Kft/

az Egyesület vezetősége