könyvtár - hadtudomány - had- és helytörténet - kiállítások - előadások - műhelymunka

A hazafias és honvédelmi nevelés keretében az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Kulturális Központja belvárosi sétára hívta meg a Debreceni Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolák téma iránt érdeklődő tanulóit.

A magyar altisztképzés 150. évfordulójának tiszteletére létrehozott tárlatot már nagyon vártuk Debrecenbe. Az ünnepélyes megnyitóra meghívást kaptak a dandárnál korábban dandár vezénylőzászlósként szolgáló, valamint napjainkban szolgálatot teljesítő altisztek, de a kiállítás megnyitót megtisztelte jelenlétével a  MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka, Vantal Zsolt ezredes; Nagy Zoltán alezredes, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka és kollégái; valamint a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred parancsnoka, Hajnal István ezredes és vezénylőzászlósa, Szabó Sándor főtörzszászlós is.

Nagy Zoltán alezredes, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka és kollégái látogattak el a Bocskai István Lövészdandár Könyvtárának Rendezvénytermébe, hogy megtekintsék időszaki kiállításunkat, melyet „Az én színes világom” címmel rendeztünk Kunkli István törzsőrmester műgyűjteményéből.

2022. április 20-án, Bocskai István fejedelemmé választásának évfordulóján tartjuk dandárunk Csapatünnepét. A rendezvényt az idén az alakulatot érintő sokrétű feladatok miatt egy héttel később, április 27-én rendeztük meg.

 

„A dolgok változnak. A vers örök”

(József Attila)

 

A hagyományoktól eltérőn módon, költészet napi online kvízjátékkal ünnepelte a költészet napját az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, amelyről régi hagyomány szerint minden évben megemlékeznek a katonák.

Nemzeti ünnepünk közeledtével néhány, a forradalom és szabadságharc tematikájához fűződő olvasnivalót szeretnénk látogatóink figyelmébe ajánlani honlapunk tartalmából!